Ai deja un expresial? Atunci: login in expresial
Inca n-ai un expresial? Atunci: fa-ti un expresial

inchide fereastra
Username
Parola
Am uitat parola | Inregistrare

Dă LIKE pentru Spunetiparerea.ro!
apasă butonul de LIKE de mai jossunt deja fan

-> -> -> Nebunie...

Nebunie...

postat la data 06.09.2011, ora 18:31
categorie: Filosofie

Share | |


Nebunie...

Respir aerul uscat al lunii iulie parca sufocandu-ma sub razele toride ale zeului solar. Coborand treptele, o sageata imi strabate trupul dar ma prabusesc, ma prabusesc numai cu gandul. Ah! Daca as putea gasi o sursa de apa...ma cufund in foamete si sete sufleteasca. Foamete care nu poate fi satisfacuta si sete cand singurul lichid existent e sangele meu. Daca as gasi un ocean... dar degeaba, cu un ocean nu mi-as potoli setea, nici foamea iar un ocean nu va schimba nicicand cursul vietii mele, valurile sale neputand impiedica nefiinta din interiorul fiintei mele sa se zbata. Incep sa tremur, frisoanele mortii ma apropie de focul nestins al noptii. Stropi de ploaie incep sa cada pe pielea-mi de lut, destramandu-ma, rupandu-ma, eu arzand in mijlocul unui dans de licurici. *Focul stinge ploaia* iar eu imi recapat puterile. Oare sunt ... nu, nu gasesc nici o faptura care sa ma descrie. Ce sunt? Ce sunt?! Ah, m-am saturat sa ma scald in lumina lunii, mi-e dor de umbra racoroasa a padurii sinistre. Imnul ei de singuratate ma vrajea mereu, mereu. Buchetul de domnite albe legate cu o funda neagra...Da! asta visez de cateva nopti incoace. Oare e vreun mesaj in spatele astui vis? Oare ...?! Of! Sunt atat de confuza. Ma ridic de pe sol privind trista cum luna apune in mare si vad, vad locul in care ardea focul - care culmea se stinsese brusc - buchetul... Buchetul de domnite albe! Licuricii imi zambeau dar s-au dus si ei...s-au dus odata cu luna. Stau pe o piatra gandind, simtind - sau si mai preferabil - ducand lipsa ..iubirii, a sacrificiului, lipsa sarutului anilor ce trec. Sunt nimic sau sunt tot! Nu inteleg de ce tin acest discurs fara sens hranindu-ma cu teama si nebunie. As vrea sa stiu ce e real si ce nu e! as vrea..multe! Am gustat deja moartea, acum mi-ati luat-o... Am gustat deja viata, dar mi s-a rapit si ea. Ce menire am eu?! Mi-e frica...frica de blestemul etern al universului. De ce am toate aceste halucinatii? Au vreo legatura intre ele?! Valul cu cei salvati a trecut demult iar pe mine m-a lasat in urma...in urma cu dimensiunile arse de timp. Simt pamantul atat de aproape.. ca si cum as fii in el..una cu el! Ma scufund in namolul de pe fundul lacului incercand sa ies, incercand sa ies..dar e tot mai adanca groapa spre eternitate si...si te las...plec de langa tine si soarele tau..de langa tine si luna ta..departe!

    As vrea sa stiu ca totul e doar un vis, dar sunt cat se poate de treaza..si chiar nu am baut nimic. Doar...am vedenii! Chipul meu solitar jeleste trecutul, prezentul, viitorul...pentru ca nu-s...nu-s decat o presimtire in vid, in neant. Stii? Viata m-a vandat si intunericul si tacerea m-au luat de mana, dar m-au lasat si ei. Falsa privire din ochii celorlalti ma fierbe, ma absoarbe si apoi imi smulge graiul. Mi-am pierdut destinatia, mi-am tradat templul. Ajunge! Nu mai poti sapa scorburi in sufletul meu! Danseaza cu damnatii si pleaca! Nu te uita in spate... doar pleaca... Pune vina pe cine vrei, caci eu nu mai am nevoie de tine..Vis urat!

   Ooo, nu... am pierdut destinatia, am pierdut si locul de veghe...sunt ratacita in abisul interior...cum sa ies de aici?! cum?! Ma aude cineva? Opriti accest cantec infernal care se tot repeta ca si cand eu as apasa butonul "redare" din nou si din nou si din nou...Faceti totul sa se opreasca! 

    Maine o sa ..poate o sa plec spre soare, ca sa vad ce e dupa el. Cum nu-s fiinta nici nefiinta pot rezista...deci arzi focule! Arde-ma! Ineaca-ma raule! Scufunda-ma pamantule! Minte-ma omule!

                       Caci pentru voi... ma voi preface ca sunt reala...


Ți-a plăcut acest text? Dă-l mai departe!5

2 comentarii pentru Nebunie...

Adauga comentariul tau
  • postat de NocteMysterium la data de 06.09.2011, 19:00
    Eram in depresie cand am scris asta...

  • felicitări
    postat de babutavesela la data de 11.09.2011, 23:10
    Descriind percepţiile tale, chiar dacă nu înţelegi sută la sută reacţiile sufletului tău, citindu-ţi ultimele fraze simt că eşti un OM puternic şi oricând vei depăşi momentele copleşitoare care, din când în când, ne încearcă. Uneori cu milă, alteori cu duritate maxiă! Nu suntem superoameni pentru ca ele, momentele negre, să nu se poată apropia de noi. Suntem Oameni şi noi găsim forţa şi puterea de a accepta o luptă ce pare inegală şi de a nvinge! Poate rămânem marcaţi, poate nu vom uita în întregime, dar în timp totul se vindecă. Un mic şi frumos poem filosofic . Frumos spus " focul stinge ploaia"! Da! Spectacolul oferit de apa în dscompunere în cele două elemente :hidrogenul care arde şi oxigenul care întreţine arderea.Spune-ti parerea despre Nebunie...


Nume*
Email (dacă vrei să fii anunţat când apar comentarii noi)
Titlul comentariului
Comentariul tău

cod de validare
loader generează cod nou
Cod de validare*
Anunţă-mă când apar comentarii noi